Како се произведуваат рачно изработени жакард вратоврски во серии - Научете го процесот на производство на вратоврските.

YiLi вратоврска е производител на вратоврски во Шенгжу, Кина;обезбедуваме висококвалитетни вратоврски на клиентите ширум светот.Оваа статија го детализира процесот од примање барања од клиенти до завршување на нашето производство на вратоврски.

Дизајнерите треба да бидат запознаени со процесот на производство на вратоврските и да обезбедат дизајни на вратоврски кои се повеќе во согласност со производството.Купувачите го разбираат процесот на производство на вратоврските и можат подобро да го контролираат квалитетот и времето на испорака.

Доколку не сте запознаени со структурата на вратоврската, можете да прочитате: Анатомија на структурата на вратоврските

Дизајн на вратоврска

По добивањето на консултации со клиентите, нашите дизајнери ќе редизајнираат според дизајнерските цртежи или физичките примероци обезбедени од клиентите, според иглите на нашите машини, за да се осигураат дека нашите машини можат да ја направат вашата вратоврска.

1

 Усогласување на бојата на вратоврската

1. Дизајнот на вратоврската со број на боја на Pantone или физички примерок обезбеден од клиентот.
2. Колористот ја наоѓа соодветната боја на картичката за боја на складиштето за предиво според барањата за совпаѓање на бојата на клиентот.Предивото на нашата компанија е богато со бои и има илјадници различни бои.
3. Дизајнерот го користи компјутерот за да симулира совпаѓање на бои за да ги види рендерите
4.Ако бојата на рендерите ги исполнува барањата, физичката заштита на машината.Примероците ќе бидат потврдени со клиентите со слики или експресна испорака.

Да претпоставиме дека бојата што ја дава клиентот е различна од онаа на нашата картичка за боја на предиво.Во тој случај, нашиот продавач директно ќе комуницира со клиентот и ќе ги понуди следните две решенија:

1. Користете ја нашата постоечка приближна замена на боја.На овој начин, можеме да го завршиме прилагодувањето со само 50 вратоврски компјутери.

2

2. Обои го предивото според бојата на купувачот.На овој начин, количината на еднобојно предиво треба да достигне 20 кг бидејќи фабриката за боење ќе наплати дополнителни трошоци за работна сила за помалку од 20 кг.

Ткаење на вратоврска ткаенина

Чекор 1:Подготовка на предиво

Откако клиентот ќе го потврди примерокот за боја, нашиот продавач ќе го предаде листот за производниот процес на менаџерот на фабриката на работилницата за ткаење.Раководителот на фабриката го избира постоечкото предиво или ги приспособува предивата според листот за процесот.Ако предивата се приспособат, тоа ќе додаде околу две недели време на производство, што се одредува според процесот на боење на предивата.

Чекор 2:Ткаенило

Ние користиме жакард машина за да ги ткаеме нашите ткаенини, а моделот ќе ткае со различни обоени предива.Вертикалната насока се нарекува „предиво за искривување“, а предивото во насока на влага се нарекува „предиво од ткаенини“.Истата боја (црвена, тегет, црна, бела, итн.) „предиво за вообразување“ се користи за целата жакард машина, а менувањето на боите одзема многу време бидејќи секој уред има 14.440 или 19.260 воп предиво.Промената на бојата на „предивата од ткаенини“ е многу достапна;го одредува дизајнот на моделот на вратоврската.Дизајнерите можат да изберат до 8 различни бои на ткаенина во еден дизајн на вратоврска.

 3

Чекор 3:Инспекција на ембрионска ткаенина

Кога ткаенината е завршена, работникот ги проверува предметите како што се бојата на шаблонот, големината на шаблонот, блокот на шаблоните итн., според вистинските примероци на листот за процесирање.Измијте ги дамките од ткаенината за да ја одржувате чиста.

 4

Чекор 4:Фиксна боја

преку специјална обработка, бојата на ткаенината нема да избледи поради сончева светлина, хемиска реакција, перење итн.

Чекор 5:Конечна обработка

Ткаенината се обработува низ уникатен процес, станува светла и рамна, без брчки.Ткаенината е погодна за производство на вратоврски.

Чекор 6:Инспекција на зрела ткаенина

Кога ткаенината ќе заврши со финалната обработка, ќе се користи за производство на вратоврски.Зрелата ткаенина треба да се провери за да се осигура дека нејзиниот квалитет целосно ги исполнил барањата за производство на вратоврски.Барањата за инспекција се засноваат на инспекција на суров ембрион и ги додаваат следните суштински точки:

ü Дали ткаенината е рамна без набори

ü Дали ткаенината е ткаена косо

ü Дали бојата е иста со оригиналната

ü Проверка на големината на моделот итн.

5

Процес на производство на вратоврска

Чекор 1:Сечење ткаенини

1. Нацртајте пресечен шаблон

Секачот црта шаблон за сечење пред да сече за да ја обезбеди големината на сечењето на вратоврската.Насоката на сечење на вратоврската е под агол од 45 степени во однос на ткаенината, што може да спречи готовата вратоврска да се извртува како вртење.

2.Раширете ја ткаенината

Пред сечењето, мајсторот за сечење ќе ја шири ткаенината слој по слој на работната маса;шаблонот за сечење ќе биде покриен на ткаенината и ќе се фиксира со тешки предмети и штипки, а потоа секачот ќе ги исече четирите страни за да го направи рамно.

3.сече ткаенина

Секачот ќе се движи по линиите нацртани на шаблонот за сечење, а мајсторот за сечење ќе ги исече деловите на вратоврската поединечно.За да се обезбеди квалитет на сечењето, компанијата предвидува бројот на вратоврски за сечење во едно време да не надминува 5.000.

 222

Гледајте преку нашиот YouTube:Повеќе процес на производство на вратоврска>>

Чекор 2:Инспекција на делови за вратоврска

Во овој чекор, треба да ги завршиме следните проверки:

ü Површината на деловите е недопрена, без оштетувања, без дамки, без брчки и без мали дефекти.

ü Доколку се работи за вратоврска LOGO, важно е да се измери висината на положбата LOGO.

Чекор 3:Сошивајте бакшиш

Бакшишот ќе се шие на двата краја на вратоврската.Сечилото, опашката и вратот ќе бидат зашиени заедно, со шевот под агол од 45 степени.

Чекор 4:Бакшиш за пеглање

Вметнете парче железо во фиксна форма помеѓу ткаенината на вратоврската и врвот, а рабовите на двата краја на вратоврската ќе се испеглаат за да се обликуваат.Нашиот производствен стандард е дека врвниот раб и работ на вратоврската се паралелни;врвовите и на вратоврската и на врвот се под агол од 90 степени.

Чекор 5:БакшишИнспекција

Инспекторите за бакшиш треба да се фокусираат на следниве точки:

ü Проверете дали острите агли на двата краја на големината на вратоврската се 90 степени.

ü Ознаката за перење е точна.

ü Мерење на должината на вратоврската.

ü Проверка на количина.

Чекор 6:Шиење вратоврски

Имаме методи за влечење со машинско и рачно шиење за да одговараат на различни количини на нарачки и барања на клиентите.

Рачно шиење: кога бројот на вратоврски е мал, или вратоврската има лого.Ќе користиме рачно шиење за шиење вратоврски.Специфичните операции се како што следува:

1.Флизајнот е набиен во врвот на двата краја на вратоврската.
2. Ткаенината се превиткува по работ на флизелинот.Потоа работникот користи игла за да го поправи местото на преклопување на ткаенината.На крајот, испеглајте го работ на вратоврската на пареа за да го обликувате.Повторете ги горните операции додека не заврши целата вратоврска.
3. За време на овој процес, тие ја фиксираа јамката Keeper на 10 стапки (25 см) од врвот на сечилото за работниците да завршат со шиењето.
4. Отстранете ги иглите на вратоврската една по една, а притоа довршете го шиењето со конец кој минува низ целата вратоврска.
5. Рачниот работник за шиење го завршува шиењето на јамката за чувар и етикетата на логото според занаетчискиот лист.
6. Рачниот работник за шиење го комплетира лепењето на шипката според занаетчискиот лист.

Машинско шиење: Кога клиентот ќе нарача илјадници идентични вратоврски, ние ќе користиме машински вратоврски за шиење.Машинското шиење има побрза производна ефикасност и унифициран квалитет на производот, но ќе го зголеми процесот на производство во два чекора.Специфичните операции се како што следува:

1.По инспекцијата со бакшиш, работникот ја поставува ткаенината на вратоврската и флизелинот рамно на машината, а потоа уредот автоматски ќе го заврши шиењето на средната површина (околу 70%) од вратоврската.
2. Работникот ја користи машината за вртење на вратоврската за да ја преврти целата вратоврска.
3. Пеглачот вметнал фиксна триаголна железна плоча во вратоврската на двата врва, а потоа пегла на пареа за да ја обликува целата вратоврска.
4. Рачно шиење работник ги шие преостанатите 30% од вратоврската според барањата на рачно шиење.
5. Работникот за рачно шиење го комплетира шиењето на јамката за чувар и етикетата со логото споредподредување на занаетчискиот лист.
6. Рачниот работник за шиење го комплетира лепењето на шипката според занаетчискиот лист.

Чекор 7:Проверка на готовиот производ

Инспекторот мора да ги провери следните чекори:

ü Дали ознаката Care & Origin на готовата вратоврска е во согласност со списокот за занаети

ü Мерење на големината на секоја вратоврска според занаетчиската листа

ü Проверете го растојанието на шевовите за рачно шиење.

ü Третман на браздата на вратоврската и сл.

ü Должина на проверка на шевот за лизгање.

 6

5. Пакување на готови производи

Чекор 1: Инспекција со игла

Завршените вратоврски треба да се прегледаат со игла пред пакувањето за да се осигура дека нема остатоци од игла и безбедно да се користат вратоврските.Чекорите на операцијата се како што следува:

1. Инспекторот ја става вратоврската во машината за проверка со игла за тестирање.
2. На вратоврската има метални игли оставени ако машината свети црвено.Во тоа време, инспекторот треба да ја фрли иглата на проблематичната вратоврска и потоа повторно да провери додека црвеното светло повеќе не свети.
3.Поминаа сите прегледи на иглата на вратоврската.

7

Чекор2: Пакет

Пакувачот се пакува според барањата на листот за следење на процесот, ја проверува количината во картонот и го запечатува картонот.

Според потребите на клиентите, можеме да обезбедиме различни видови на пакување:

За клиентите на мало, нудиме различни кутии за подароци со вратоврски.

Ние користиме стандардно пакување со вратоврска и оптимален дизајн на пакување за клиентите на големо за да ги заштедиме трошоците за испорака.

Испорака

Администраторот на складиштето ја завршува испораката според локацијата и датумот на испорака што се бара во листот за процеси.

Сумирајте

Конструкцијата на вратоврската изгледа едноставно, но е предизвик да се произведе висококвалитетна вратоврска.Нашата фабрика треба да помине низ 23 производни процеси, големи и мали.Секој процес има упатства за работа за стандардизирање на работењето на работниците и подобрување на квалитетот на производството на вратоврските.Шест инспекции се во производствен процес за да се обезбеди квалитетот и безбедноста на вратоврските.

Следете не за да дознаете повеќе за вратоврските.

И, конечно, запомнете Ако сакате да купите вратоврски, ве молиме контактирајте со нас.


Време на објавување: август-04-2022 година